24 Ağustos 2014 Pazar

Değişim Rüzgarları

Hiç alışkanlıklarınıza sıkı sıkı bağlı olduğunuzu düşündünüz mü? Bizi biz yapan şeyler, tanımlayanlar, zevklerimiz... Ben değişimi kolay kolay kabul etmezdim. Beni ben yapan şeylere sıkı sıkı bağlanırdım. Damak zevkinden başlayacak olursak, annemin ısrarla bir tadına bak belki seveceksin, tatmadan nereden biliyorsun şeklindeki ısrarlarına ve sevmediğim herşeyi hergün şundan yer misin şeklinde sorularına güçlü bir irade ile karşı çıkıyordum. Bir gün kızgınlıkla değil ama meraktan "Neden hergün sevmediğim şeyi yermiyim diye soruyorsun, dünde hayır dedim" şeklinde sordum. "Belki bugün zevkin değişmiştir" dedi. 
Hayal gücü ve istikrarı beni gerçekten şaşırttı. 
Şu an hala daha bir çoğuna bağlıyım yada yasaklıyım ama yine de açık bir kapı bırakıyorum. Değişimin bi kucaklamasına izin veriyorum. Eğer şu an yemediğim bir yemek, bir alışkanlık, yapmadığım bir davranış bana göre değilse bu hiç bir zaman olmayacağı anlamına gelmez. Bazı şeylerin zamana ve hayatımızda ki başka şeylerin değişimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. 
Eskiden mantarı ağzıma sürmezdim, şu an en sevdiğim yemek. Bunun ne zaman nasıl olduğunu bilmiyorum ama annemin ısrarları yüzünden olmadığı kesin :) Bazen başka birisinde bir yemeği tatmak (her zaman çok tatlı gelir, başkasında yenilen bir yemek) yada farklı pişirme usülleri, soslar ile beyninizdeki o 'hoşlanmıyorum' imgesi kalkıyor ve başka birşeye dönüşüyor. 
Halen daha sütlü tatlılardan hoşlanmıyorum, belki ilerde. Ama yeni tatlar, bilmediğim mutfaklar denemeyi seviyorum. Dünya mutfakları yazım ve İstanbul'da umutsuzca denemeye çalıştığım bu aktivetinin yazısı da yakında gelecek. 
Düşünülünce ortalama bir insan 70 yıl yaşasa ve 70 yıl boyunca zevki hiç değişmese bu hayat ne yazık olurdu. 




Yazıya ek yapacak olursak ve ikinci ayağı şu olursa; 

Ben bir çeşit ev kuşuyumdur. Evde tek başıma zaman geçirmeyi çok severim. Yapacak o sınırlı gibi gözüken şeylerin içinde birçok şey bulurum. Yani öyleydim. Şu sıralar kendimi kitap okumak için de olsa dışarıya atmaya çalışıyorum. Tek başıma da pek fazla çıkmazdım. Ama şimdi tek başıma zaman geçirebileceğim ve İstanbul'un kalabalığından da bıktığım için sakin mümkünse doğa da kitap okumak için yerler aramaktayım. Bu kadar söz öbeğini okumaktan yorulmamış hala tek bir insan varsa tavsiyelerinize açığım ☺️

Yazının yazıldığı yer: Fethipaşa Korusu Sosyal Tesisleri

7 yorum :

  1. Yemek konusunda hiç sıkı değilim hatta ne olursa yerim özellikle Tayvan, Çin ve Japon mutfaklarına ayrı bir hayranlığım var :)) Ama değişim kolay değil mesela bende hayata bakış açımın zıttını savunan yazarların kitaplarına asla para vermem, yada o markalardan ürün almam :)
    Bende senin gibi ev kuşuyum, dışarı çıkıp kitap okumak istersen bence en güzel sahil kenarları neresinde oturuyorsun bilmiyorum ama Maltepe Bostancı sahili güzeldir ve insanlar aaa kitap okuyor diye dönüp dönüp bakmazlar yada rahatsız etmezler :)
    Yakınında Boğaziçin Üni varsa oranın kampüsü de çok rahat çimenlere yayıl ve keyfini çıkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tayvan, Çin, Japon! Baya iyiymiş ve herkesin cesaret edemediği mutfaklar :) Biz Kore ve Meksika yemekleri tattık henüz arkadaşlarımla. Kore'yi de seversin o zaman ☺️
      Üsküdar'da oturuyorum, Maltepe ye kadar kitap okumak için gitmedim ama evet Cadde Bostan Sahilinde çok güzel oluyor.
      Boğaziçi Üniversitesi nerede onu bile bilmiyorum. Araştıracağım. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Maalesef alışkanlıklarına çok bağlı bir insanım :(
    Ancak yiyip içme, gezme gibi konularda değişikliğe açığım :)

    YanıtlaSil
  3. Ege'de olsan öyle çok yer var ki :) Hele ki Muğla'da gelmeyi düşünürsen önerecek çok yer var.Bol oksijen sarhoş ettiğinden kitap okumaya odaklanabilir misin bilemiyorum o kadar temiz yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bana Ege deme, klasik olacak ama kalbim Ege'de kaldı bu yaz zaten. :) Düşünmenin huzuru bile yetti. ☺️

      Sil
    2. Huzuru koklasam Ege'de diyosun :) şu an yaz tatilinden dolayı Ankara'dayım burnumda tütüyo valla oralar.Gel misafir ol minik öğrenci evimize :))

      Sil
    3. Teşekkür ettim ☺️ birdaha bakalım ne zaman olabilicem o taraflarda.

      Sil