29 Eylül 2014 Pazartesi

Dünya Mutfağı 1 ~ Kore Yemekleri

Daha önce Değişim Rüzgarları adlı yazımda alışkanlıklarımızdan bahsederken, bu konuya da yer vereceğimi söylemiştim. İşte sözüm :)

 Türkiye'de ki bir çok şehire oranla İstanbul, dünya mutfaklarından yemek ve ya denemek için oldukça uygun aslında. Fakat bizim alışkanlıklarımız, değişime kapalı oluşumuz, her yediğimizin içinde acaba ne var tereddütlerimiz veya her yediğimizi bizdeki birşeylere benzetmeye çalışma isteklerimiz sayesinde pek de kolay olmuyor. 

Ben her zaman yeni şeyler denemekten, keşfetmekten hoşlanıyorum. Her yaptığımız/gezdiğimiz/tattığımız/okuduğumuz/izlediğimiz/dinlediğimiz/duyduğumuz şey aslında bize yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Yeni bir ufuk veya düşünme fırsatı sunuyor. Buyüzden mutlu oluyorum. 

Bu çabalarıma neden Kore yemekleri ile başladım? Söylediğim gibi çevremdeki her olanağı değerlendirmekten hoşlanan ben, Kore sevdalısı bir arkadaşa sahip olursa bu iş pek de zor olmadı. :) Ona bu deneyim için buradan kucak dolusu sevgiler sunuyorum. Benim büyük hayallerimin arasında Sidney/Avustralya'ya yerleşmek, orada yaşamak olduğu için, bununla ilgili internette okunmadık blog, belge, sözlük bırakmamıştım. Bu arkadaşım da Kore için aynı sevdayı taşıyor. Bu sebeple bloğumda bir ilk daha yapıp, onunla bir röpörtaj/söyleşi tadında birşey yapmak istiyorum. Söylediğine göre onun gibi Kore sevdalısı baya varmış. Belki bir miktar ışık tutabiliriz böylece. Başka bir söz daha verdikten sonra asıl konumuza gelelim. 

Biz, Taksim Korean Restaurant ve Karaoke Bar olarak bilinen yere gittik. Ben burada iki kez yeme fırsatı buldum. Yemeklerini beğendim. Afiyetle yedim. Sadece bahsetmek bile ağzımın sulanmasına sebep oluyor. Bu sebeple benim için oldukça zor bir yazı olucak. 

Herhangi seçeceğiniz bir yemeğin fiyatı genellikle 30-40-50 TL arasında değişiyor. Fakat güzel olan bir taraf var ki size servis açılıyor ve yemekler ortaya geliyor. Örneğin biz ilk gittiğimizde kalabalık gitmiştik ve bir çok çeşidi herkes tatma fırsatı bulmasına rağmen, kişi başı 20 TL gibi bir fiyat ödemiştik. Çok fazla şey tatmak açısından kalabalık gitmek oldukça avantajlı. Onun dışında tek bir yemeği iki kişi de yiyebilirsiniz elbette. 

Bu şekilde altı çeşit mezemsi ikramları ne sipariş ederseniz edin önünüze geliyor ve extra bir ücret içermiyor. Bu çeşitler değişiyor. Fakat dikkat acılar kendilerini gösteriyor. 


İşte favorilerimden olan Kimbap. Bisküvi gibi gidiyor kendileri :)
Sushi'ye benzerliği sizi yanıltmasın içinde balık yok. Beyazlar prinç, prinçlerin içinde sosis,yumurta, havuç, salatalık gibi şeyler mevcut. Etrafı ise yosunla kaplı. Fiyatı 15 TL. 


Bu lezzetli şeyin adı da Pajeon. 
Deniz ürünleri ile hazırlanmış, sebze ve yeşil soğandan oluşmakta. Ortasındaki soya sosu, siz o çubuklarla tuttuğunuz parçayı içine batırmak için savaşırken şlap diye içine düşürmeye yarıyor. :) Tecrübeyle sabittir. Fiyatı 35 TL. 


İşte noodle larımızda geldi. İsmi Jjajangmyun.
Altında sade noodlelar var,üstünde siyah fasulye ve soğanla yapmış bir çeşit sos bulunmakta.
Noodlelar asla marketlerde aldığımız o saçma sapan şeylere benzemiyor merak etmeyin.
Fiyatı 28 TL.


Yeni şeyler denemekten korkmayın. Atılın diyor ve bu yazıyı burada bitiriyorum yoksa daha fazla salyalarıma hakim olamayacağım. :) 








5 yorum :

  1. sushi ömrü hayatımda yemek istediğim tek yiyecek sanırım :) her türlüsünü severim :)
    diğerleri çok iştah açıcı ama Taksim bana uzak yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bayram da geliyor. Şu yoğunluğun biterse gidersin bence sen :)

      Sil
  2. Bayıldım baaaayıldımmmmmmmmmmmm!
    Sushiye aşık bir insanım ayrıca acı benım için her yemekte olmalı. Hayatım boyunca farklı yemekler denemeye bayılıyorum. Cok teşekkürler muhteşem bir paylaşım oldu bu. Bayramda ben de İstanbul'da olacağım en azından gider yer yer donerim hihihihiih :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bende :) Acı benim içinde vazgeçilmez.O zaman seveceğini umuyorum. Bana düşüncelerini yazmayı unutma. Afiyet olsun şimdiden :)

      Sil
  3. Ben cacangmyon özlediiiiimmmmmmmmmm :) yanına da kimçi :(

    YanıtlaSil